Kultur, Historie og Overnatting på Helgelandskysten

Andre tilbud til våre gjester

Dønnes Gård er en viktig del av Dønna sin historie, og vi formidler mer enn gjerne disse historiene til våre gjester

Men Dønna kan også by på fantastisk natur, og aktiviteter for store og små. Nedenfor noen tips.


Omvisning i Dønnes kirke v/ Dønnes Gård

Vi tar dere med til Dønnes kirke, som er en middelalderkirke bygd på 1200-tallet. Kirken er vår nærmeste nabo, og ble bygd som en privat bekvemmelighetskirke.

Velkommen til et besøk i Nord-Norges vakreste kirke !

Guiding 2018:
Fra 20. juni - 5. august er det omvisning alle dager kl 11.00,14.00 og 17.30

(Guiding kan også bestilles utenom disse tidene)

Pris pr. person kr 50,- . Barn under 12 gratis. Grupper over 10 personer kr 40,- pr. person. Billetter kan kjøpes i kirka (kontant), eller på gjestegården like ved (kortautomat). Omvisninger utenom disse tidene kan bestilles: 971 84 379

Dønnes Kirke tilhørte godset fram til i 1796. På slutten av 1600-tallet ble det bygd et gravkammer i tilknytning til kirken. Her ligger 22 balsamerte kropper av familiene Tønder og Coldevin.

Se video fra Dønnes Gård:
Velkommen til Utedassen Gårdsbutikk

Etter lang tids jobbing er "UTEDASSEN GÅRDSBUTIKK" endelig ferdig i det gamle uthuset hvor nettopp utedoene var.

Her vil man finne lokalt produsert husflid, souvenirer og gaveartikler samt drops og ting og tang, lokalhistorie mm.

Her blir det også glasskunst fra glassblåser Olaf Hoena på Vandve.

Stort sett døgnåpent i turistsesongen, ellers ved henvendelser og annonsering.Dønnes gård tilbyr transport / skyss mellom Dønna og Lovund

Dønnes Gård har inngått et samarbeid med Lovund skyss om transport med skyssbåt mellom Dønna og Lovund.

Lovundskyss har drevet persontransport siden 1997, og har i dag 3 hurtiggående passasjerbåter på hhv 37, 42 og 50 fot. Båtene har kapasitet til mellom 11 – 20 personer.

Dønnes Gård organiserer transport for grupper etter ønske.

PRISER
NB: Prisene kan endres uten forvarsel. Prisene for 2012 er kr 4.200 (inkl mva) for å bli hentet i Sørøyvågen (2 km fra gården)  og kjørt til Lovund med skyssbåtene. Ved f.eks 8 personer blir prisen da kr 525 pr person.

RIB og opplevelser
Lovundskyss kjører ulike typer transportoppdrag, og også RIB/havrafting. Se www.lovundskyss.no for mer info.Ut i Øyan - opplev Herøy og Dønna. Guide 2012

Dønnes gård er et fantastisk utgangspunkt for opplevelser "Ut i Øyan" - Herøy og Dønna.

Last ned eller bestill egen guide for Herøy og Dønna.

Det er laget en egen guide for opplevelser på Herøy og Dønna - og et eget nettsted med enda mer informasjon og en egen arrangementskalender.

Ta en tur utioyan.no !

(Film: Kystriksveien Reiseliv / Kindergarten media)Lysbildeforedrag over gårdens historie

I gårdsmuseet (grua) kan dere høre historien om Dønnesgodset, samtidig som dere kan studere en del gamle foto.

Lysbildeforedraget koster kr. 50,- pr. pers.Engelsk hage

På midten av 1800-tallet ble det anlagt en engelsk hage ved husene. Denne parken er på ca. 6 daa, og her finner dere varmekjære løvtrær som lønn, alm, ask, asal, gullregn, sjærsmin, kirsebær og eple.

Allerede på slutten av 1600-tallet ble det anlagt hage på Dønnes, og den gamle hagemuren stammer fra denne prydhagen. I hagen kan dere vandre og lytte til et yrende fugleliv, eller slappe av på en benk. Hagen ender ved en haug innerst i hagen. Her var det i gamle dager et vakkert lysthus.Lysthuset

I 1880-årene ble det bygget et lysthus på haugen innerst i hagen. Lysthuset så ut som et lite gresk tempel. Det ble revet av sikkerhetsmessige årsaker på 70-tallet. Vi har de siste årene jobbet med å rekonstruere bygget, og er nå endelig ferdige.

Her kan man sitte i ro og fred å lese eller bare nyte stillheten. Lysthuset er tilgjengelig for alle våre gjester.Dønnes natur og kultursti

I perioden 1904-1910 ble Dønnesfjellet plantet til med 17 ulike bartreslag av godseier Isach Jørgen Coldevin. Denne skogen er i dag stor og hogstmoden, og det er et yrende fugle og dyreliv i skogen. I 1994 ble det anlagt en merket og skiltet natursti gjennom skogen og opp til platået på Dønnesfjellet.

Her kan man nyte den flotte utsikten over skjærgården og fjellene på Helgelandskysten. På toppen av fjellet finner dere Dønnesfjellstua - en restaurant med alle rettigheter. Den er åpen fra mai til september. Naturstien er tilrettelagt med trapper, klopper og bruer og det er plassert ut benker og bord langs trasseen. Stien tar forøvrig en annen vei ned fra fjellet. På tilbaketuren går stien forbi en restaurert sommerfjøs fra midten av 1800-tallet. Her er det plassert en del gamle landbruksredskaper.Jakt - Dønnes Gård

Om høsten tilbyr Dønnes Gård småviltjakt (hare og orrfugl) og rådyrjakt (både bukkejakt og annen rådyrjakt). Rådyrjakt må søkes om til oss innen 15. mai. Vi har pr. dato 10 dyr til disp. Tildeling skjer i siste halvdel av mai.

Priser:
Bukk og geit: 1000,-
Kje: 500,-

(Vi leier fortrinnsvis ut til de som også leier rom hos oss)Andre tilbud på Dønna

De ovennevnte tilbud finnes i gårdens umiddelbare nærhet. Det er imidlertid mange andre tilbud til ferierende på Dønna.

Jeg vil her kort nevne: Fallosen, Gleinsneset; merket og skiltet sti gjennom et gammelt gravfelt, Bjørnsøya kystmuseum, Nordvik gamle handelssted, fjellturer med guide i Dønnamannen, fiske, ridning, kanopadling, dykking, Åkvikhelleren, sykkelutleie; veldig fint på Dønnas flate veier.

Snekkevik skole

Ca. tre kilometer fra gården ligger Snekkevik skole. En av Nord-Norges eldste skolebygninger som ble reist av familien Coldevin i 1836. Her er det benker og bord, og en fin strand. En riktig idyllisk plass for grilling i fine sommerkvelder.Seminar eller kurs på Dønnes Gård inkludert servering.

Hvorfor ikke legge møtet, eller seminaret til Dønnes gård ? Vi kan tilby møtelokaler i eldhuset med trådløst nett, projektor og skjerm. Datamaskin kan vi også låne ut.

Vi serverer lunsjbuffet og middag, og tar gjerne en omvisning i Dønnes kirke. Ta kontakt for tilbud !